Acupunctuur en hoe het werkt.

Acupunctuur is onderdeel van de Chinese geneeswijze en heeft een holistische benadering en behandeling. Ik kijk naar jou in zijn totaliteit. Jouw lichaam, mentale gesteldheid en je (sociale) omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In praktijk Free Flow herstel ik je balans en lossen we samen je klachten op.

Acupunctuur herstelt je balans en activeert je zelfhelende vermogen.

Acupunctuur – en ook Chinese massages verhelpen fysieke en mentale klachten zoals: hoofdpijn, burn-out, vermoeidheid, stress en de bekende klachten als nek-, rug- en schouderklachten.

Wist je dat acupunctuur ook bijzonder goed werkt bij menstruatieproblemen, overgangsklachten, sportblessures, hooikoorts, buikpijn, maag- of darmklachten? En ook steeds meer wordt ingezet bij het verbeteren van sportprestaties?

Energie stroomt, jij bent in balans.

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: Alles gaat vanzelf, je stroomt, je voelt je energiek en ontspannen tegelijkertijd. Dat je in je ware essentie aanwezig bent. Dat is een heerlijk gevoel! En dit is eigenlijk je natuurlijke staat van zijn.

Volgens de traditionele Chinese geneeswijze, waar acupunctuur een onderdeel van is, bestaat de visie dat wij allen worden geboren met 12 stromen / rivieren in ons lichaam. Ook wel meridianen genoemd. Deze meridianen zijn weer verbonden zijn met de 12 organen in ons lichaam.

En net zoals in de natuur raakt een rivier wel eens verstopt, moet hij een andere weg kiezen, raakt vervuild. Wij mensen worden dan ziek, krijgen bijvoorbeeld hoofdpijn of rugpijn, zijn van slag, alles lijkt tegen te zitten. In de Chinese geneeskunde wordt geen onderscheid gemaakt tussen jouw lichaam en je mentale gesteldheid. En met alle recente ontwikkelingen rondom stress en burn-out hebben we dat ook in onze Westerse wereld eindelijk gelukkig door.

In mijn Praktijk Free Flow onderzoek en analyseer ik met acupunctuur nauwkeurig hoe de interne organen in jouw lichaam samenwerken. Welke stromen, ook wel meridianen genoemd in jouw lichaam zijn geblokkeerd? Samen komen we tot een totaal aanpak om je balans te herstellen en je zelf herstellend vermogen te activeren. Zodat alles weer volgens de natuurlijke weg stroomt. Mijn cliënten merken altijd op dat acupunctuur nauwelijks bijwerkingen kent en hun totale energie verbetert. En dat geeft mij weer energie!

Hoe werkt een acupunctuur behandeling?

Ik maak gebruik van dunne, steriele wegwerpnaaldjes die ik op bepaalde (acupunctuur) punten in je lichaam zet. Afhankelijk van jouw klacht kies ik voor een speciale combinatie van punten. Zo zijn er bijvoorbeeld punten die pijnstillend werken, punten die goed zijn voor de flexibiliteit van de spieren en gewrichten en acupunctuur punten die goedzijn voor de slaap, of die juist meer focus en energie geven. In een uitgebreid onderzoek observeer en analyseer ik wat er aan de hand is en bespreek ik met jou hoe we samen aan je gezondheidswensen gaan werken. Ik besteed veel aandacht aan duidelijke, begrijpelijke communicatie zodat je weet wat we gaan doen en waarom we dat gaan doen.

Wat houdt een intake gesprek in?

Een intakegesprek in mijn praktijk Free Flow bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek waarin we inventariseren wat jouw klachten zijn, wat jouw gezondheidssituatie is en wat de samenhang is met jouw huidige leefstijl en sociale omgeving. Na dit vraaggesprek kijk ik naar je tong en voel ik je pols nauwkeurig; allemaal volgens de acupunctuur methodiek. Na deze observatie analyseer ik wat er aan de hand is en formuleren we samen een behandelplan. En voeren we meteen de eerste behandeling uit. Bekijk hier mijn tarieven.

Ik werk niet alleen met de bekende acupunctuurnaalden in mijn praktijk Free Flow: Massagetechnieken, voeding- en leef adviezen, ademhalingsoefeningen en bewegingsadvies kunnen ook onderdeel van jouw behandelplan zijn.

Benieuwd wat ik bij Free Flow voor je kan betekenen? Op mijn Contactpagina vind je mijn adresgegevens in Malden en kun je me telefonisch en per email boeken of een vraag stellen.

Veel zorgverzekeraars vergoeden klachtgerichte acupunctuurbehandelingen geheel of gedeeltelijk. Neem eens contact op met je zorgverzekeraar over de mogelijkheden.

“Alle ziekte komt voort uit het niet liefhebben van jezelf of de ander”

 – Sun Simiao –

Wil je van je klachten af, of heb je een hulpvraag?

Plan een intake èn behandeling ineen in!