Gezond en duurzaam afvallen kan ècht

Gezond en duurzaam afvallen kan ècht

Gezond en duurzaam afvallen kan ècht 2048 710 Janna de Weerd

Herken je dit?  In het rijtje van goede voornemens staat ook: Na de feestdagen  snel en effectief afvallen. Gewapend met een steng dieet en een intensief sportprogramma ga je de kilo’s te lijf. Maar in de praktijk blijk je vaak  een JoJo effect te bereiken in plaats van de gewenste ‘blijvende’ gewichtsafname. Hoe zorg je dat je je goeie voornemens omzet naar een aanpak die daadwerkelijk zorgt voor een gezond gewicht èn dat je de handdoek niet in de ring gooit? Acupunctuur helpt concreet bij het werken aan een gewicht dat bij je past. Wat ik vaak hoor in mijn praktijk Free Flow als ik mensen met deze wens spreek? “Wat gaat afvallen nu relaxt. Ik voel me veel energieker”.  En de top bonus van acupunctuur? Geen nare bijwerkingen.

Puur DNA technisch is ons lichaam gebouwd op overleven. En met de start van januari zitten we in het moeilijkste stuk van de winter. Natuurlijk leven we in Nederland anno 2020 in overvloed, rijkdom en mooie ingerichte huizen die centraal verwarmd zijn. Maar dit zijn  details voor onze primitieve instincten die nog wel degelijk aanwezig zijn.

Afvallen? Opslaan denkt ons lichaam

Deze fysieke onbewuste drang tot overleven maakt dat ons lichaam schaarser omgaat met het uitgeven van energie, en effectief bezig is om alles op te slaan wat we maar aan reserves kunnen binnen krijgen. Ons lichaam denkt immers dat er nu nog 2 barre wintermaanden aankomen voor dat we weer vruchten kunnen plukken op het land.  Eigenlijk is dit een onvermijdelijk proces. En de meeste mensen zijn in hartje winter meestal +- 1 kilo zwaarder als in hartje zomer. Enne, die  extra kilo’s die spontaan in december zijn aangegroeid vallen hier natuurlijk niet onder. Ik hoor je nu denken: “Oke, leuk hartje winter en een extra kilootje. Maar ik wil nu toch echt werken aan gewichtsverlies.” Dat kan ook. En  ook in de winter. Maar nu weet je dat je fysiologisch gezien eigenlijk tegen de biologische signalen van jouw lichaam in gaat.

Waarom afvallen zo moeilijk is

Wanneer je werkt aan gewichtsverlies verandert er veel in jouw lichaam. De combinatie van een nieuw voedingspatroon en een ander bewegingspatroon, hebben behoorlijk veel effect op je hormoonhuishouding en de samenwerking van je interne organen. Na een korte fase waarin je barst van de energie en positieve gedachten, merk je daarna dat het afvallen wel stevige discipline vergt. Dit kost energie en zorgt dat je vermoeid raakt. Ook kan je onrust en neerslachtigheid ervaren door de veranderingen in je voeding- en beweegpatroon. Deze opvolgende periode kan veel energie kosten en als een strijd worden ervaren. En dat wil je natuurlijk niet want dan wordt de kans dat je stopt wel heel groot. Dit alles staat zelfs nog los van onze “biologische” of “genetische” aanleg die maakt dat gewichtsverlies in de winter moeizamer gaat als in de zomer.

 Moeiteloos werken aan gewichtsverlies

Acupunctuur is een bijzonder effectieve manier om te werken aan een gezond gewicht. Een acupunctuurbehandeling werkt in op de onderliggende fysieke processen van het lichaam. Dit zorgt er niet alleen voor dat de hormoonhuishouding tot rust komt. Maar ook dat de verstoorde samenwerkingen tussen de organen die gewichtsverlies tegen gaan, weer worden hersteld. Dit alles samen zorgt dat jouw lichaam het punt bereikt waarop je het meest gemakkelijkst gewicht verliest. De Chinese Geneeswijze luistert naar het probleem achter deze klachten en betrekt lichaam

Een voorbeeld uit mijn praktijk: hoe afvallen wel lukt

In mijn praktijk had ik ooit een cliënt (ik noem hem R.) die het verlangen had om te werken aan zijn gewicht. Hij had een fors overgewicht en een hielspoor waardoor het lopen en zelfs bewegen erg moeilijk werd voor hem.. Meerdere pogingen waren al mislukt, omdat hij vaak terugviel in zijn oude gewoontes. We werkten in mijn praktijk Free Flow in Malden eerst  aan mobilisatie en pijnbestrijding met acupunctuurbehandelingen. Want door de pijnsignalen die constant aan het lichaam werden afgegeven was de hormoonhuishouding flink verstoord. En verkeerde zijn lichaam in een constante alarmfase van stress. Dit in combinatie met de strenge diëten die hij volgde, zorgde ervoor dat hij zijn pogingen tot afvallen nooit lang kon volhouden. Mijn client is na ruim een jaar vele kilo’s lichter! Niet alleen het gewichtsverlies qua kilo’s was een geweldig resultaat. Maar ook de hielspoor verdween. Wat R. het meest deed verbazen was de moeiteloosheid en mentale rust die voor veel verandering zorgde.  Dat was een andere verlichting.

Waar ik zelf lichter van word

Free Flow, mijn praktijk in Malden, staat voor de vrije stroom van het leven, die ik graag zelf ervaar en wil doorgeven met acupunctuur en massage. Je hebt het vast wel eens meegemaakt: dat alles in je stroomt, vanzelf gaat, je je energiek en tegelijk ontspannen voelt. Dat je in je ware essentie aanwezig bent. Dat is een heerlijk gevoel! En dit is eigenlijk je natuurlijke staat van zijn. Jou je energie teruggeven, geeft mij alle energie van de wereld. Lees hier ook mijn kernverhaal

Wil je weten hoe acupunctuur jou kan helpen?

  • Wil je samen gezond en duurzaam werken aan gewichtsverlies? Ik werk hands-on. Dit betekend dat we effectief en zo snel mogelijk aan de slag gaan. Neem direct contact op via 06-15679214 of kijk op praktijk-freeflow.nl en plan een intake en behandeling. Gaan we meteen aan de slag met analyseren van jouw klachten en werken naar de oplossing.
  • Wil je meer verhalen uit mijn leven en acupunctuur praktijk lezen en handige tips voor een gezonde levensstijl ontvangen? Schrijf je nu in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op LinkedIn.