Klachten en hulpvragen

Fysieke klachten of mentale klachten.
Acupunctuur observeert en behandelt holistisch. Jouw lichaam, je psychische gesteldheid en je omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In mijn praktijk Free Flow onderzoek en analyseer ik nauwkeurig hoe de interne organen in jouw lichaam samenwerken, welke stromen, ook wel meridianen genoemd in jouw lichaam zijn geblokkeerd. Samen komen we tot een totaal aanpak om je balans te herstellen en je zelf herstellend vermogen te activeren. Zodat je energie weer vrijelijk stroomt. Mijn cliënten merken altijd op dat acupunctuur nauwelijks bijwerkingen kent en hun totale energie verbetert. En dat zijn maar een paar van de voordelen van acupunctuur.
Op deze pagina vind je een uitgebreide lijst met de fysieke en mentale klachten of hulpvragen waar acupunctuur bij kan verlichten en helpen. Natuurlijk kun je altijd contact opnemen met praktijk Free Flow voor vragen, meer informatie of een intakegesprek.
Lees ook eens de klantreviews van mijn clienten, misschien geeft dat ook een goed beeld van behandelingen in mijn praktijk in Malden.

“Mijn cliënten merken altijd op dat acupunctuur nauwelijks bijwerkingen kent en hun totale energie verbetert. En dat geeft mij weer energie!”

Acupunctuur bij klachten aan het hoofd

Ons hoofd is het centrum van ons bewustzijn. Klachten aan je hoofd kunnen voor veel overlast en ongemak zorgen. Hieronder enkele voorbeelden waarbij acupunctuurbehandelingen van praktijk Free Flow kan verlichten en de oorzaak kan aanpakken.

Hoofd
Hoofdpijn, migraine, spanningshoofdpijn, aangezichtspijn, duizeligheid.

KNO-aandoeningen
Verkoudheid maar ook chronische verkoudheden, allergische verkoudheden, hooikoorts, voorhoofdsholte-ontstekingen, keelpijn, heesheid, kaakproblemen, tandvleesproblemen, kiespijn, droge mond, brok in de keel, ademhalingsproblemen, astma, piepende adem, hyperventilatie. Oorpijn, oorsuizen, oorontsteking.

Ogen
Jeukende ogen, droge ogen, oogontsteking, branderige ogen, vlekjes voor de ogen (mouches volantes), wazig zicht.

Borst
Drukkend of vol gevoel op de borst, spanning of pijn op de borst, hartkloppingen.

Acupunctuur voor het motorisch systeem

Acupunctuur helpt bij beter bewegen. Ik kan blokkades in de spieren verhelpen of pijnlijke gewrichten aanpakken. Bij praktijk Free Flow word ik steeds vaker gevraagd om sporters te helpen hun sportprestaties te verbeteren. Of het nu gaat om kracht vermindering of bewegingsbeperking: Acupunctuur bied een uitkomst.

Sport
Sportblessures, overbelasting / overtraining, tenniselleboog, verstuikingen, herstel.

Acupunctuur is ook een zeer krachtig middel voor de begeleiding van (top)-sportprestaties of ter ondersteuning voor een gezonde intensieve training.

Gewrichten
Pijn of stijfheid in gewrichten, gewrichtsontstekingen, artrose, reumatische klachten, slijmbeursontsteking, fibromyalgie.

Nek en rug klachten
Pijn in de rug, hernia, nek- en/of schouderklachten, vastzittende spanning.

Spier klachten
Tremoren of trillingen, zwakte en krachtverlies, spierafbraak, peesaandoeningen, vastzittende spieren, pijnlijke spieren.

Ledenmaten
Zwaar gevoel in ledematen, koude pedematen, tintelingen.

Acupunctuur voor meer energie en rust

Vermoeidheid, stress en slaapstoornissen komen steeds vaker voor. Ongemerkt worden deze klachten steeds groter en veroorzaken regelmatig weer andere problemen. De holistische aanpak van acupunctuur observeert en behandelt jouw lichaam, je mentale gesteldheid en je (sociale) omgeving. Zodat je energie weer in balans komt, en jij vrij van klachten je dagelijkse routing kunt vervolgen.

Slaap
Slaapstoornissen, wakker worden, niet kunnen inslapen / doorslapen, moeite met wakker worden, dromen en excessief dromen.

Vermoeidheid
Verminderde energie, vermoeidheid, burn-out, lusteloosheid, gebrek aan energie.

Mentaal
Rusteloosheid, vermoeidheid, lusteloosheid, gebrek aan energie, angst en angststoornissen, depressiviteit, verdriet, snel schrikken, verminderde concentratie, vergeetachtigheid, stress, burn-out, dwangmatigheden, algehele zwakte, weerbaarheid, emoties, niet in je eigen kracht staan, verslavingen.

Acupunctuur ter ondersteuning van onze interne en externe weerstand.

Allergieën of een verminderde weerstand zie ik steeds vaker in mijn acupunctuur praktijk Free Flow. Acupunctuur versterkt de weerstand door het verbeteren van de energiebalans, het opheffen van blokkades in de meridianen en het reactiveren van het zelfherstellende vermogen. Soms kan de oorzaak van jouw verminderde weerstand ergens anders liggen dan waar je klachten hebt. Ik help je dat te vinden.

Allergieën
Onder andere huisstofmijt, pollen, huisdieren en voedselallergie, klachten in onze weerstand en de weerbaarheid tegen externe invloeden.

Huid
Droge huid, eczeem, acne, gordelroos, psoriasis, jeuk.

Interne klachten
Kou- of warmteproblemen, hoge bloeddruk, lage bloeddruk, schildklieraandoeningen, diabetes, overgewicht, problemen in de doorbloeding, ondersteuning bij zuivering en ontgiften, ondersteuning van onze hormoonhuishouding.

Zenuwstelsel
Zenuwpijn, ischias, aangezichtspijn, whiplashgevolgen, gevolgen van CVA, hernia, maar ook ter ondersteuning van onze waarneming en zintuigen.

Spijsvertering
Slechte eetlust, opgeblazen gevoel, opgezette buik, pijnlijke buik, Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), darm-rommelingen, buikpijn, krampen, opboeren / oprispingen, zuurbranden, overgeven, maagpijn, moeizame stoelgang, diarree, overgewicht.

Acupunctuur bij klachten in het bekken

Chronische klachten aan de urinewegen, menstruatie problemen, zwangerschap- en overgangsklachten, en ook hulpvragen bij verhogen van de vruchtbaarheid: met acupunctuur observeer ik uitgebreid de mogelijke oorzaken. Samen stellen we samen een behandelplan op en gaan we aan de slag.

Urinewegen
Ontsteking van urinewegen of blaas, infecties, moeite met urineren, incontinentie, blaas- of nierstenen, prostaatklachten, vroegtijdige- of nachtelijke zaadlozingen.

Vruchtbaarheid
Fertiliteitsproblemen, verminderde vruchtbaarheid (van zowel man als vrouw), menstruatieklachten, pijnlijke menstruatie, onregelmatige menstruatie, langdurende menstruatie, te korte of te lange cyclus, alle mogelijke bijbehorende klachten rondom de menstruatie.

Zwangerschap
Misselijkheid, zure oprispingen, stuitligging, bevalling opwekken, pijn na bevalling, stimuleren van borstvoeding, ontsteking in de borsten.

Kinderen
Buikpijn, darmklachten, tandjes krijgen, slaapproblemen, bedplassen, oorpijn, eczeem, verkoudheid, slaap problemen.

Acupunctuur bij bij kinderen

Kleine kinderen en zelfs zuigelingen reageren heel goed op acupunctuur. Er is voor veel ouders een zekere beschermende terughoudendheid om hun kind bloot te stellen aan acupunctuur. Echter blijkt de beleving van het prikken enorm mee te vallen, en is zeer zeker kind vriendelijk. Hieronder een overzicht van enkele klachten waarvoor je met je kind terecht kunt voor acupunctuur.

Klachten waarvoor je terecht kunt
Buikpijn, darmklachten, tandjes krijgen, slaapproblemen, bedplassen, oorpijn, eczeem, verkoudheid, slaapproblemen, astma, verminderde weerstand, “over” gevoeligheid, stress, “hevige ”emoties.

“Wie genezer wil zijn, dient niet alleen begrip te hebben van de medicijnen, maar ook van de filosofie, de literatuur, geschiedenis, als ook Yin en Yang begrijpen en in staat zijn om voorspoed en toekomst in de gezichten van de mens te kunnen lezen en hun noodlot te zien.”

 – Sun Simiao –

Wil je van je klachten af, of heb je een hulpvraag?

Plan een intake èn behandeling ineen in!