Klachten die als boemerangs terugkomen. Hoe acupunctuur kan helpen.

Klachten die als boemerangs terugkomen. Hoe acupunctuur kan helpen.

Klachten die als boemerangs terugkomen. Hoe acupunctuur kan helpen. 2048 1536 Janna de Weerd

“Ik ben echt next level verkouden!”

Op mijn weg langs de supermarkt passer ik een groepje jongeren. Gezellig aan het hangen zoals je dat vaker ziet op hun leeftijd. Om eerlijk te zijn: eigenlijk blokkeren ze de ingang van het winkelcentrum een beetje. Maar ik stap geamuseerd op ze af als ik een van hun hoor zeggen ”Ja, ik ga naar huis man. Ik ben echt next level verkouden!” Terwijl ik naar jongens toe loop zeg ik “He wat vervelend voor je. Kan ik iets voor je doen?” Waarop de jongen antwoordt “Nou, dat betwijfel ik mevrouw.” Ik reageer met een glimlach en zeg: “Ach, ik ben van alle markten thuis hoor. Ik ben acupuncturist met een eigen praktijk in Malden Ondertussen ben ik z’n beetje alles wel tegen gekomen in mijn praktijk.” Ik zie een verraste blik: “Wow, gaaf! Heb je nog een tip? Ik word er zo ondertussen helemaal gek van. Het komt telkens weer terug!”

Ja, dat kom ik wel vaker tegen in mijn praktijk. Een gezond lichaam is wel bestand tegen het veranderen van de seizoenen. Maar als een klacht als een boemerang weer terugkomt: dan is er meestal meer aan de hand. Vaak vinden we dit soort klachten als verkoudheid, pijn in de nek of rug,  vaak moe zijn, wel normaal en niet noodzakelijk om iets mee te doen. De tactiek van velen is dan: “Ik zit het wel even uit”… Wat ik mensen ook vaak zeggen: “Dat hoort nu een maal bij me” Of: “Ik ben immers druk, is normaal toch”? Maar hier neem ik als acupuncturist dus echt een ander standpunt in. Nee het is niet normaal: het is een signaal!

Het cadeau van ziek zijn: Leer luisteren naar je lichaam.

Wanneer jouw lichaam moeite heeft met de veranderende seizoenen, een verminderde weerstand laat zien of als je vaak vermoeid bent of andere terugkerende ongemakken vertoont, geeft je lichaam eigenlijk een alarm signaal. Er is nog geen nood aan de man. Maar ergens is de balans verstoord en door het vertonen van deze nog (in onze gedachte onschuldige) klachten, geeft jouw lichaam je de mogelijkheid om eerst nog zelf deze balans te herstellen zo dat je ernstigere klachten kunt voorkomen. Wij zijn allemaal ons eigen medicijn en jouw lichaam weet donders goed wat het nodig heeft om zichzelf gezond te houden. Door te voldoen aan de eisen van  de hedendaagse maatschappij, hebben we de gezonde programmering van ons lichaam dusdanig verstoord dat we het besef van deze signalen niet meer altijd bewust waarnemen. Door te lang door blijven te lopen met dit soort (relatief makkelijk te verhelpen) klachten, kun je jouw lichaam  grote (en zelfs blijvende) schade aanrichten. Interne orgaanfuncties kunnen verstoord raken. Het is van groot belang om leren te luisteren naar ons lichaam. Want iedereen is instaat om zichzelf gezond te houden.

Hoe kan Acupunctuur mij helpen?

Als jij jezelf herkent in deze klachten kan ik je verzekeren dat acupunctuur een groot verschil maakt om snel en efficiënt je gezondheid te herstellen. Het belangrijkste kenmerk van deze Chinese Geneeswijze is dat acupunctuur een holistische benadering heeft. Moeilijk woord voor het observeren van je fysiek, mentale toestand en je sociale omgeving waarin je leeft. Body and soul zijn nauw met elkaar verbonden. Een klacht kan optreden in je lichaam terwijl de oorzaak kan liggen in een ervaring of gebeurtenis waar je last van hebt.

In mijn acupunctuur praktijk Free Flow in Malden analyseer ik nauwkeurig hoe de interne-organen in jouw lichaam samen werken. Waar deze samenwerkingen zijn verstoord, of dat er zelfs orgaanfuncties zijn geblokkeerd. Tijdens de behandeling richt ik me op het herstellen van de samenwerkingen tussen de organen, waardoor de klachten verdwijnen. Acupunctuur maakt gebruik van het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Door acupunctuurnaalden te plaatsen op specifiek geselecteerde punten die voor jouw lichaam op dit moment noodzakelijk zijn, kun je dit vermogen heel specifiek richten naar waar het voor jouw gezondheid nodig is.

Elke behandeling is weer een feestje

Ik zal een ervaring uit mijn praktijk Free Flow met je delen: Er kwam een jonge vrouw van 35 naar mij toe. Ze had een drukke baan en een rijk sociaal leven. Wanneer ik haar tijdens ons 1e consult ontmoet beschrijft ze mij een wisselend beeld van periodes met op en af verkouden zijn, dan weer even niets. Gevolgd door een periode van af en toe hoofdpijn, dan weer even niets. Om vervolgens een paar weken wat moeilijker in slaap te kunnen komen. Met als rode draad door alle periodes heen: Een algeheel gevoel van vermoeidheid. Met slechts enkele acupunctuurbehandelingen konden we dit patroon al doorbreken. Juist omdat we er zo vroeg bij waren, was er meer dan genoeg kracht in haar lichaam om snel te herstellen.

Gezond blijven, dat is waar je aandacht aan moet besteden, en niet alleen als je al ziek bent.

Ze is weer vol energie. Eigenlijk is ze “ontslagen” zoals dit altijd mooi wordt gezegd in het ziekenhuis. Maar eens per kwartaal komt zij nog steeds bij mij in Malden. Juist om klachten te voorkomen, gezond en vitaal te blijven. Ze zegt altijd: Elke behandeling weer is een feestje!”

Ik heb de jongen in het winkelcentrum van Malden dan ook verteld dat hij zijn klacht serieus moet nemen, dat het een signaal is en ik hem kan helpen. Ik ben benieuwd of hij een afspraak maakt!

  • Last van terugkerende ‘kleine’ klachten die je nu wel zat bent? Ik werk hands-on zonder wachtlijst. Neem direct contact op via 06-15679214 of kijk op praktijk-freeflow.nl
  • Wil je meer verhalen van me volgen, of zien op welke events je me kan ontmoeten? Schrijf je in voor mijn maandelijkse Nieuwsbrief of volg me op Linkedin

 

Ik ontmoet je graag in mijn acupunctuur en massage praktijk Free Flow in Malden!