Met één acupunctuurbehandeling per maand heb ik mijn leven weer terug.

Met één acupunctuurbehandeling per maand heb ik mijn leven weer terug.

Met één acupunctuurbehandeling per maand heb ik mijn leven weer terug. 2048 1536 Janna de Weerd

Hoe acupunctuur verlichting geeft bij hoofdpijn.

Welke klacht behandel je nu het meest, vroeg één van mijn nieuwe cliënten vorige week aan me. Leuk! Van die vragen die je zelf ook aan het denken zetten. Ik wist het antwoord echter meteen. Hoofdpijn. Hoofdpijn is een van de meest voorkomende klachten in mijn praktijk Free Flow in Malden. Is het niet als hoofdklacht, dan wel als bijzaak. En je hebt hoofdpijn in alle soorten en maten: bonkend, stekend, zeurend, drukkend, een vol gevoel tot zelfs het gevoel van een te strakke badmuts op het hooft. Hoofdpijn kan je dagelijkse leven ongemerkt beïnvloeden en zelfs ernstig verstoren. Ik vertelde mijn cliënt maar meteen dat de soort hoofdpijn die je hebt, veel vertelt over jouw gezondheid, de samenwerking van jouw interne organen en je algehele energiebalans. En je hoofdpijn nooit als ‘normaal’, of ‘hoort nu eenmaal bij me’ moet zien.

Als ze de deur uit is moet ik denken aan een voor mij zeer bijzondere cliënt. Hij had voor hij mijn acupunctuurpraktijk bezocht al jaren last van een extreme migraine. Gemiddeld was deze man drie dagen per week volledig van de kaart door zijn klacht. Natuurlijk was dit  een grote belemmering van zijn werk, vrijheid en levensvreugde en mondde na enkele jaren uit in een sociaal isolement. De migraine aanvallen konden dusdanig heftig zijn dat hij in een donkere, geluidsarme ruimte moest liggen en zware pijn medicatie gebruikte. Samen hebben we gedurende enkele weken een intensief traject doorlopen wat zorgde voor een halvering van zijn migraineaanvallen. Dat bracht hem meer vrijheid daarmee kwamen ook de draagkracht en levenslust weer langzaam terug. Hij had na een tijdje ook het vermogen om uit zijn isolement te stappen. Door een verhuizing is hij inmiddels niet meer bij mij onder behandeling maar overgestapt naar een kundige collega acupuncturist. De laatste keer dat we elkaar spraken vertelde hij me: “Met één acupunctuur behandeling per maand heb ik mijn leven weer teruggekregen.” Je snapt waarom deze cliënt voor mij zo bijzonder is.

Hoofdpijn, wat vertelt het jou?

Je hoeft geen zware migraine aanvallen te hebben voordat je mijn praktijk Free Flow binnen stapt. Elke hoofdpijn is anders en kan zijn eigen vervelende impact hebben op jouw leven. Lees even mee! In welke variant herken jij je?  Het kan zijn dat je last hebt aan de zijkant van het hoofd, of juist achter de ogen, het voorhoofd, boven op de kruin of aan de schedel rand. Het kan zijn dat je altijd last hebt van dezelfde plek. Maar het kan ook zijn dat het een wisselende locatie is. Ook de soort pijn kan bij iedereen anders zijn. Waar het bij de een langzaam komt opzetten, heeft de ander acuut last… De meest voorkomende vormen die ik in bij Free Flow in Malden tegenkom is, hoofdpijn die ontstaat vanuit spierspanning, migraine, stress gerelateerde hoofdpijn en hoofdpijn die gerelateerd is aan hormonale- of cyclische klachten. De verschillende verschijningsvormen van hoofdpijn vertellen heel veel  over jouw gezondheid, de samenwerking van jouw interne organen en je algehele energiebalans. Als jij jezelf herkent in deze klachten kan ik je verzekeren dat acupunctuur een groot verschil maakt om snel en efficiënt je gezondheid te herstellen.

Hoe helpt  acupunctuur bij jouw hoofdpijn?

Als je nog nooit bij een acupuncturist bent geweest kan ik me voorstellen dat je wilt weten hoe ik werk. Tijdens een acupunctuurbehandeling werken we nooit alleen aan jouw hoofdpijn. Maar werken we aan jouw algehele gezondheid. Wanneer ik in mijn praktijk jouw hoofdpijn behandel gaan we eigenlijk dit symptoom “ontleden”. We kijken naar alle verschillende variaties waarin de hoofdpijn zich in jouw lichaam tentoonstelt. Door heel specifiek en gericht te kijken naar de verschillende uitingsvormen, krijg ik tijdens de behandeling een beeld van hoe deze klacht zich in jouw specifieke situatie manifesteert. Acupunctuur maakt gebruik van het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Door acupunctuurnaalden te plaatsen op specifiek geselecteerde punten die voor jouw lichaam op dit moment noodzakelijk zijn, kun je dit vermogen heel specifiek richten naar waar het voor jouw gezondheid nodig is. Vanuit de Traditionele Chinese geneeskunde waar acupunctuur een onderdeel van is, behandel ik altijd vanuit een holistisch oogpunt. Dit betekent dat ik niet alleen naar jouw klacht kijk maar dat ik jouw hele lichaam, je leef situatie en je fysieke gesteldheid mee neem in de behandeling. Want de hoofdpijn is slechts een klein symptoom van een groter probleem, en ik behandel nooit slechts symptomatisch. Acupunctuur werkt juist zo krachtig door dat het de kern achter de klacht behandelt. Hierdoor ervaar je  niet alleen dat jouw klacht verdwijnt, maar je merkt  dat je algehele energie balans verbetert. Goed nieuws toch?

Kan ik je helpen?
  • Heb jij ook vaak of steeds meer last van hoofdpijn? Laten we samen kijken hoe we jouw klacht gaan verhelpen! Bij de intake zit een eerste behandeling meteen inbegrepen. Wel zo prettig. Op mijn website vind je heldere informatie over hoe ik werk, tarieven en natuurlijk een overzicht met klachten waarbij acupunctuur of Chinese massages bijzonder effectief zijn. Kijk op praktijk-freeflow.nl  of neem direct contact op via 06-15679214
  • Wil je meer verhalen van me volgen, of zien op welke events je me kan ontmoeten? Schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op linkedin