“Waar je goed in bent, gaat vanzelf”.

“Waar je goed in bent, gaat vanzelf”.

“Waar je goed in bent, gaat vanzelf”. 1536 1694 Janna de Weerd

“Waar je goed in bent, gaat vanzelf”.

Een paar weken geleden werd ik geveld door nierstenen. Voor mij, als acupuncturist en canyon-gids was dat een extra harde klap. Niet alleen fysiek, ook mentaal zat ik even in zak en as. Want mijn lijf is mijn instrument, mijn bron. En nu liet m’n lijf me in de steek, terwijl ik ook besefte: het is een signaal. Ik was nog moe en herstellende van de pijn, maar toch besloot ik op een dag mezelf bij elkaar te rapen, eerlijk gezegd mezelf een schop onder m’n kont te geven. Ik reisde naar Venlo voor een rescue-training met mijn collega gidsen. Later die dag, zonder dat ik het door had, stond ik in met passie een team genoot te coachen in een persoonlijk gesprek. Vol energie ging ik die dag terug naar huis. Blij dat ik toch was gegaan. Waar je goed in bent gaat vanzelf. Geeft energie. Ik ben een ruim ervaren en gediplomeerd acupuncturist, maar ook ik heb wel eens bevestiging nodig van wat ik doe en waarom ik het doe.

Free Flow, zo heet mijn acupunctuur praktijk in Malden. Waarom in Malden terwijl ik in Obdam Noord- Holland ben geboren, is een blog voor een andere keer. Met een omweg, zoals denk ik veel mensen kennen in hun reis naar hun ‘bestemming’, viel voor mij pas echt alles op z’n plek toen ik in aanraking kwam met acupunctuur. En dat voor iemand die met de nodige scepsis door haar vader naar een acupuncturist werd gestuurd! Maar al snel in de eerste behandeling verdween mijn terughoudendheid als sneeuw voor de zon: mijn klacht waar ik al jaren mee rond liep, was verholpen. Ik was overweldigd, meteen geïnteresseerd in elke vezel van mijn lijf en al snel daarna startte ik met de opleiding acupunctuur bij TCM Academie in Amsterdam. In dit werk kan ik helemaal zijn wie ik ben en wat ik werkelijk te geven heb: aandacht voor jou, rust, kracht, begeleiding, energie en daarmee een vrij gevoel. Ik straal weer als ik er nu over schrijf, en dan is het goed. Want die pure blijdschap over wat ik mag doen, merken mijn cliënten ook.

Vrij stromende energie

Praktijk Free Flow staat voor de vrije stroom van het leven, die ik graag zelf ervaar in mijn leven en wil doorgeven doormiddel van acupunctuur en massage. Iedereen kent dit gevoel wel: alles in je stroomt, alles gaat vanzelf, je voelt je ontspannen en energiek tegelijk. Je voelt dat je in je ware essentie aanwezig bent, op de juiste plek, op de juiste plaats. Dat is een heerlijk gevoel! En dit is eigenlijk je natuurlijke staat van zijn. Volgens de traditionele Chinese geneeswijze, waar acupunctuur een onderdeel van is, kennen we 12 stromen in ons lijf, ook wel meridianen genoemd. Die weer verbonden zijn met de 12 organen in ons lichaam. Net zoals in de natuur raakt een rivier wel eens verstopt, moet hij een andere weg kiezen, vervuilt. Wij mensen worden dan ziek, krijgen bijvoorbeeld hoofdpijn of rugpijn, zijn van slag, alles lijkt tegen te zitten. In de Chinese geneeskunde wordt geen onderscheid gemaakt tussen jouw lichaam en je mentale gesteldheid. En met alle recente ontwikkelingen rondom stress en burn-out hebben we dat ook in onze Westerse wereld eindelijk gelukkig door. Met acupunctuur onderzoek en analyseer ik nauwkeurig hoe de organen in jou lichaam samenwerken, welke meridianen zijn geblokkeerd en de orgaan functies verstoren. Vervolgens komen we tot een totaal aanpak om jou klachten te verhelpen, en de balans te herstellen. We activeren het zelf herstellende vermogen van het lichaam, zodat alles weer volgens de natuurlijke weg stroomt. Want alles is met elkaar verbonden. 

Een Chinees gezegde luidt: “If there is free flow, there is no pain. If there is pain, there is no free flow”.

Samen op reis, ik begeleid je                                                                       

In de zomermaanden ben ik werkzaam in de bergen als canyon-gids. Ook dit werk past goed bij wat ik graag teweegbreng bij mezelf en anderen. Ik ga graag uitdagingen aan, zoals Canoying (Kijk hier eens het filmpje) en ben helemaal in mijn element in de natuur waar alles zijn natuurlijke weg volgt. Het mogen begeleiden van mensen op hun bergpad is altijd weer een immense ervaring. Omdat het meestal op zo’n reis niet alleen  gaat om het afleggen van de weg in de natuur maar ook om de reis met jezelf. In mijn praktijk maken we ook samen een reis. Net als in de bergen blijven we ook niet staan kijken naar jouw probleem. Maar we stappen over het richeltje en maken samen de afdaling. Jou je energie teruggeven, geeft mij alle energie van de wereld!

  • Wil je meer verhalen van me volgen, of zien op welke events je me kan ontmoeten? Schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op https://nl.linkedin.com/
  • Wil je meer lezen voor welke klachten acupunctuur een goede aanpak kent? Of misschien wil je jou gezondheidswensen en (sport) prestaties nog beter ondersteunen? Nieuwsgierig hoe ik dat doe? Lees dan hier verder.
  • Is jou lichaam toe aan een massage? Mijn massages stimuleren de doorbloeding, voeren afvalstoffen af en verbeteren de spier functie. Hierdoor voel jij je weer ontspannen en vol energie! Kijk hier voor de prijzen en meer informatie.

Ik ontmoet je graag in mijn acupunctuur en massage praktijk Free Flow in Malden!